Parabot Anyar pikeun Perang Éléktronik: Operasi Multispektral sareng Sénsor Adaptif Misi

Joint All-Domain Command and Control (JADC2) sering didadarkeun salaku karasa: OODA loop, kill chain, sareng sensor-to-effector.Defense aya dina bagian "C2" tina JADC2, tapi éta sanés anu mimiti dipikiran.
Ngagunakeun analogi maén bal, gelandang meunang perhatian, tapi tim kalawan pertahanan pangalusna - naha éta ngajalankeun atawa ngalirkeun - biasana nyieun ka jawara.
Large Aircraft Countermeasures System (LAIRCM) mangrupikeun salah sahiji sistem IRCM Northrop Grumman sareng nyayogikeun panyalindungan tina misil anu dipandu infra red. Éta parantos dipasang dina langkung ti 80 model. Ditémbongkeun di luhur nyaéta pamasangan CH-53E. Poto kahadean tina Northrop Grumman.
Di dunya perang éléktronik (EW), spéktrum éléktromagnétik ditingali salaku lapangan maén, kalayan taktik sapertos nargétkeun sareng tipu daya pikeun ngalanggar sareng anu disebut countermeasures pikeun pertahanan.
Militer ngagunakeun spéktrum éléktromagnétik (penting tapi halimunan) pikeun ngadeteksi, nipu jeung ngaganggu musuh bari ngajaga gaya friendly.Ngadalikeun spéktrum jadi beuki penting salaku musuh jadi leuwih sanggup jeung ancaman jadi leuwih canggih.
"Naon anu kajantenan dina sababaraha dekade katukang nyaéta paningkatan anu ageung dina kakuatan pamrosésan," terang Brent Toland, wakil presiden sareng umum manajer Northrop Grumman Mission Systems Navigasi, Targeting sareng Survivability Division. rubakpita sakedapan anu langkung lega sareng langkung lega, ngamungkinkeun pikeun ngolah langkung gancang sareng kamampuan persépsi anu langkung luhur.Ogé, dina lingkungan JADC2, ieu ngajantenkeun solusi misi anu disebarkeun langkung Éféktif sareng langkung tahan banting.
Northrop Grumman CEESIM satia simulates kaayaan perang nyata, nyadiakeun frekuensi radio (RF) simulasi sababaraha pamancar simultaneous disambungkeun ka statik / platform dinamis. alat-alat perang éléktronik. Poto kahadean tina Northrop Grumman.
Kusabab pamrosésan téh sadayana digital, sinyal bisa disaluyukeun sacara real waktu dina speed mesin.Dina watesan targeting, ieu ngandung harti yén sinyal radar bisa disaluyukeun sangkan aranjeunna harder pikeun ngadeteksi.Dina watesan countermeasures, réspon ogé bisa disaluyukeun jeung hadé alamat ancaman.
Kanyataan anyar perang éléktronik nyaéta kakuatan pangolahan anu langkung ageung ngajadikeun rohangan medan perang beuki dinamis.Contona, Amérika Serikat sareng musuh-musuhna ngembangkeun konsép operasi pikeun sajumlah sistem hawa anu teu aya awakna kalayan kamampuan perang éléktronik anu canggih. countermeasures kudu sarua maju jeung dinamis.
"Swarms biasana ngalakukeun sababaraha jinis misi sensor, sapertos perang éléktronik," saur Toland. sababaraha géométri."
"Éta sanés ngan ukur pikeun pertahanan udara.Anjeun gaduh poténsi ancaman di sabudeureun anjeun ayeuna.Upami aranjeunna saling komunikasi, résponna ogé kedah ngandelkeun sababaraha platform pikeun ngabantosan komandan ngira-ngira kaayaan sareng nyayogikeun solusi anu efektif.
Skenario sapertos kitu aya dina manah JADC2, duanana nyerang sareng defensif. Conto sistem anu disebarkeun ngalaksanakeun misi perang éléktronik anu disebarkeun nyaéta platform Angkatan Darat anu nganggo RF sareng pancegahan infra red anu damel bareng sareng platform Angkatan Darat tanpa awak anu diluncurkeun ku hawa anu ogé ngalaksanakeun. bagian tina RF countermeasure mission.This multi-kapal, konfigurasi unmanned nyadiakeun commanders kalawan sababaraha géométri pikeun persépsi jeung pertahanan, dibandingkeun nalika sagala sensor aya dina platform tunggal.
"Dina lingkungan operasi multi-domain Angkatan Darat, anjeun tiasa kalayan gampang ningali yén aranjeunna leres-leres kedah aya di sabudeureunana pikeun ngartos ancaman anu bakal aranjeunna hadapi," saur Toland.
Ieu kamampuan pikeun operasi multispektral sareng dominasi spéktrum éléktromagnétik anu dibutuhkeun ku Angkatan Darat, Angkatan Laut, sareng Angkatan Udara. Ieu ngabutuhkeun sénsor rubakpita anu langkung lega kalayan kamampuan pamrosésan canggih pikeun ngontrol spéktrum anu langkung lega.
Pikeun ngalakukeun operasi multispektral sapertos kitu, anu disebut sénsor misi-adaptif kedah dianggo.
Contona, dina sajarahna, targeting geus dilakonan ku radar jeung electro-optical/infra red (EO/IR) systems.Ku kituna, sistem multispectral dina harti target bakal bisa ngagunakeun radar broadband jeung sababaraha sensor EO/IR, kayaning kaméra warna digital sarta kaméra infra red multiband.Sistem bakal bisa ngumpulkeun leuwih data ku pindah deui mudik antara sensor ngagunakeun bagian béda tina spéktrum éléktromagnétik.
LITENING mangrupikeun pod nargétkeun elektro-optik/infrabeureum anu tiasa ngagambar dina jarak anu jauh sareng ngabagi data sacara aman liwat tautan data plug-and-play dua arah.
Ogé, ngagunakeun conto di luhur, multispektral lain hartosna yén hiji sénsor target tunggal boga kamampuhan combinatorial dina sakabéh wewengkon spéktrum. ti unggal sénsor individu dihijikeun pikeun ngahasilkeun gambar anu langkung akurat tina udagan.
"Dina hal kasalametan, anjeun écés nyobian henteu dideteksi atanapi ditargetkeun.Kami gaduh sajarah anu panjang pikeun nyayogikeun kasalametan dina bagian-bagian spéktrum infra red sareng frekuensi radio sareng gaduh pancegahan anu épéktip pikeun duanana.
"Anjeun hoyong tiasa ngadeteksi upami anjeun dicandak ku musuh dina salah sahiji bagian spéktrum teras tiasa nyayogikeun téknologi serangan balik anu pas upami diperyogikeun - naha éta RF atanapi IR.Multispectral janten kuat dieu sabab ngandelkeun duanana sarta bisa milih mana bagian tina spéktrum ngagunakeun, sarta téhnik luyu pikeun nungkulan serangan.Anjeun nuju ngevaluasi inpormasi tina duanana sensor sareng nangtoskeun mana anu paling dipikaresep ngajaga anjeun dina kaayaan ieu.
Kecerdasan buatan (AI) maénkeun peran penting dina ngahijikeun sareng ngolah data tina dua atanapi langkung sensor pikeun operasi multispektral.
AN/APR-39E(V)2 nyaéta léngkah satuluyna dina évolusi AN/APR-39, panarima peringatan radar sareng suite perang éléktronik anu ngajagi pesawat mangtaun-taun. rentang, jadi euweuh tempat nyumputkeun spéktrum. Poto kahadean tina Northrop Grumman.
Dina lingkungan anceman deukeut-peer, sensor jeung effectors bakal proliferate, kalawan loba ancaman jeung sinyal datang ti AS jeung pasukan koalisi.Ayeuna, ancaman EW dipikawanoh disimpen dina database file data misi nu bisa nangtukeun signature maranéhanana.Nalika hiji ancaman EW dideteksi, database ditéang dina speed mesin pikeun eta signature.When rujukan disimpen kapanggih, téhnik countermeasure luyu bakal dilarapkeun.
Anu pasti, kumaha ogé, nyaéta Amérika Serikat bakal nyanghareupan serangan perang éléktronik anu teu pernah kantos terjadi (sarupa sareng serangan enol dinten di cybersecurity). Ieu dimana AI bakal lengkah.
"Dina mangsa nu bakal datang, sakumaha ancaman jadi leuwih dinamis sarta ngarobah, sarta aranjeunna bisa euweuh digolongkeun, AI bakal pohara mantuan dina identifying ancaman nu file data misi anjeun teu bisa," ceuk Toland.
Sénsor pikeun perang multispektral sareng misi adaptasi mangrupikeun réspon kana dunya anu robih dimana musuh poténsial gaduh kamampuan canggih anu terkenal dina perang éléktronik sareng cyber.
"Dunya robih gancang, sareng sikep pertahanan urang nuju ngalih ka pesaing anu caket, naékkeun kabutuhan urang pikeun nyoko kana sistem multispektral anyar ieu pikeun kalibet sistem sareng épék anu disebarkeun," saur Toland. .”
Tetep payun dina jaman ieu merlukeun deploying kamampuhan generasi saterusna sarta enhancing masa depan perang éléktronik.Kaahlian Northrop Grumman urang dina perang éléktronik, perang cyber jeung manuver éléktromagnétik ngawengku sakabéh domain - darat, laut, hawa, spasi, alam maya jeung spéktrum éléktromagnétik. multispektral, sistem multifungsi parusahaan nyadiakeun warfighters kalawan kaunggulan sakuliah domain sarta ngidinan pikeun gancang, kaputusan leuwih informed sarta pamustunganana sukses misi.


waktos pos: May-07-2022
Chat Online WhatsApp!