Laporan Pasar Panganyarna Bluetooth, IoT parantos Janten Angkatan Utama

Bluetooth Technology Alliance (SIG) sareng ABI Research parantos ngarilis Pembaruan Pasar Bluetooth 2022. Laporan éta ngabagi wawasan sareng tren pasar pangénggalna pikeun ngabantosan para pengambil keputusan di sakumna dunya tetep ngiringan peran konci anu dimaénkeun Bluetooth dina rencana peta jalan téknologi sareng pasar. .Pikeun ningkatkeun kamampuan inovasi bluetooth perusahaan sareng ngamajukeun pamekaran téknologi Bluetooth pikeun nyayogikeun pitulung.Rincian laporan ieu di handap.

Dina 2026, kiriman taunan alat Bluetooth bakal ngaleuwihan 7 milyar pikeun kahiji kalina.

Pikeun leuwih ti dua dekade, téhnologi Bluetooth geus minuhan kabutuhan tumuwuh pikeun inovasi nirkabel.Nalika 2020 mangrupikeun taun anu ngagalura pikeun seueur pasar di dunya, dina taun 2021 pasar Bluetooth mimiti rebound gancang ka tingkat pra-pandémik.Numutkeun kana ramalan analis, kiriman taunan alat Bluetooth bakal ningkat 1.5 kali ti 2021 dugi ka 2026, kalayan tingkat pertumbuhan taunan sanyawa (CAGR) 9%, sareng jumlah alat Bluetooth anu dikirim bakal langkung ti 7 milyar ku 2026.

Téknologi Bluetooth ngadukung rupa-rupa pilihan radio, kalebet bluetooth Klasik (Klasik), Bluetooth Daya Lemah (LE), modeu dual (Klasik + Bluetooth Daya Lemah /Klasik + LE).

Kiwari, seuseueurna alat Bluetooth anu dikirimkeun salami lima taun ka pengker ogé parantos janten alat dual-mode, nunjukkeun yén sadaya alat platform konci sapertos smartphone, tablet, laptop, sareng sajabana, kalebet bluetooth Klasik sareng Bluetooth-daya rendah.Salaku tambahan, seueur alat audio, sapertos headphone in-ceuli, pindah ka operasi dual-mode.

Pangiriman taunan alat-alat Bluetooth-daya low-mode tunggal ampir bakal cocog sareng kiriman taunan alat-mode-dual salami lima taun ka hareup, numutkeun ABI Research, kusabab pertumbuhan kuat terus-terusan alat éléktronik konsumen anu nyambung sareng sékrési LE Audio anu bakal datang. .

Alat Platform VS périferal

  • Sadaya alat platform cocog sareng Bluetooth Klasik sareng Bluetooth Daya Lemah

Kusabab Bluetooth kakuatan rendah sareng Bluetooth Klasik ngahontal tingkat nyoko kana 100% dina telepon, tablet, sareng PCS, jumlah alat mode duaan anu dirojong ku téknologi Bluetooth bakal ngahontal jenuh pasar pinuh, kalayan cagR 1% ti 2021 dugi ka 2026.

  • Periferal ngadorong kamekaran alat-alat Bluetooth mode tunggal kakuatan rendah

Pangiriman alat-alat Bluetooth mode tunggal kakuatan-rendah diperkirakeun langkung ti tilu kali lipat dina lima taun ka hareup, didorong ku pertumbuhan anu kuat dina périferal.Salaku tambahan, upami kadua alat Bluetooth mode tunggal kakuatan rendah sareng alat Bluetooth modeu dual-daya rendah klasik dianggap, 95% alat Bluetooth bakal gaduh téknologi kakuatan rendah Bluetooth ku 2026, kalayan tingkat pertumbuhan taunan gabungan 25% .Dina 2026, périferal bakal nyababkeun 72% tina kiriman alat Bluetooth.

solusi tumpukan pinuh Bluetooth pikeun minuhan paménta pasar tumuwuh

Téknologi Bluetooth téh serbaguna sahingga aplikasina geus dimekarkeun tina transmisi audio asli nepi ka transmisi data kakuatan-rendah, jasa lokasi jero rohangan, jeung jaringan dipercaya tina alat skala badag.

1. Pangiriman audio

Bluetooth ngarévolusi dunya audio sareng ngarobih cara jalma ngagunakeun média sareng ngalaman dunya ku ngaleungitkeun kabutuhan kabel pikeun headset, spiker sareng alat sanés.Kasus pamakean utama kalebet: earphone nirkabel, spiker nirkabel, sistem dina mobil, jsb.

Ku 2022, 1.4 milyar alat transmisi audio Bluetooth diperkirakeun bakal dikirimkeun.Alat transmisi audio Bluetooth bakal ningkat dina cagR 7% ti 2022 dugi ka 2026, kalayan pangiriman diperkirakeun ngahontal 1.8 milyar unit taunan ku 2026.

Nalika paménta pikeun kalenturan sareng mobilitas langkung ageung ningkat, panggunaan téknologi Bluetooth dina headphone nirkabel sareng spiker bakal terus dilegakeun.Dina 2022, 675 juta headset Bluetooth sareng 374 juta speaker Bluetooth diperkirakeun bakal dikirimkeun.

 

n1

Audio Bluetooth mangrupikeun tambahan énggal pikeun pasar Internet of Things.

Salaku tambahan, ngawangun dua dasawarsa inovasi, LE Audio bakal ningkatkeun kinerja Bluetooth Audio ku cara nganteurkeun kualitas Audio anu langkung luhur dina konsumsi kakuatan anu langkung handap, nyababkeun kamekaran pasar periferal Audio sadayana (headsét, headphone in-ear, jsb.) .

LE Audio ogé ngadukung périferal Audio énggal.Di wewengkon Internet of Things, LE Audio leuwih loba dipaké dina AIDS dédéngéan Bluetooth, ngaronjatkeun rojongan pikeun AIDS dédéngéan.Diperkirakeun yén 500 juta jalma di sakuliah dunya peryogi bantosan dédéngéan, sareng 2,5 milyar jalma diperkirakeun kakurangan tina sababaraha tingkat gangguan dédéngéan ku 2050. Kalayan LE Audio, alat anu langkung alit, kirang intrusive sareng langkung nyaman bakal muncul pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan pikeun jalma kalawan disabilities dédéngéan.

2. The mindahkeun data

Unggal dinten, milyaran alat transmisi data kakuatan rendah Bluetooth anyar diwanohkeun pikeun ngabantosan konsumen hirup langkung gampang.Kasus pamakean utama kalebet: alat anu tiasa dianggo (panlacak kabugaran, jam tangan pinter, jsb.), périferal sareng asesoris komputer PRIBADI (kibor nirkabel, trackpad, beurit nirkabel, jsb.), monitor kasehatan (monitor tekanan darah, ultrasound portabel sareng sistem pencitraan sinar-X. ), jsb.

Dina 2022, kiriman produk pangiriman data dumasar kana Bluetooth bakal ngahontal 1 milyar potongan.Diperkirakeun yén dina lima taun ka hareup, laju pertumbuhan sanyawa kiriman bakal 12%, sareng ku 2026, éta bakal ngahontal 1,69 milyar potongan.35% tina alat nu disambungkeun tina Internet of Things bakal ngadopsi téhnologi Bluetooth.

Paménta pikeun asesoris PC Bluetooth terus naek sabab beuki loba jalma Spasi imah jadi duanana Pribadi jeung spasi gawe, ngaronjatkeun paménta pikeun Bluetooth imah disambungkeun jeung périferal.

Dina waktos anu sami, ngungudag masarakat kana genah ogé ngamajukeun paménta pikeun kadali jauh Bluetooth pikeun TV, kipas, spiker, konsol kaulinan sareng produk sanésna.

Kalayan paningkatan standar hirup, jalma mimiti langkung nengetan kana kahirupan séhat sorangan, sareng data kaséhatan langkung diperhatoskeun, anu ngadorong paningkatan kiriman produk éléktronik konsumen anu disambungkeun Bluetooth, alat jaringan pribadi sapertos alat anu tiasa dianggo sareng pinter. jam tangan.Parabot, Toys jeung sikat huntu;Sareng paningkatan kiriman produk sapertos alat kaséhatan sareng kabugaran.

Numutkeun kana ABI Research, pengiriman barang éléktronik konsumen Bluetooth pribadi diperkirakeun ngahontal 432 juta unit ku 2022 sareng dua kali ku 2026.

Dina 2022, diperkirakeun yén 263 juta alat jauh Bluetooth bakal dikirim, sareng kiriman taunan kadali jauh Bluetooth diperkirakeun ngahontal 359 juta dina sababaraha taun ka hareup.

Pangiriman asesoris PC Bluetooth diperkirakeun ngahontal 182 juta dina 2022 sareng 234 juta dina 2026.

Pasar aplikasi Internet of Things pikeun pangiriman data Bluetooth ngembang.

Paménta konsumen pikeun anu tiasa dianggo naék nalika jalma-jalma langkung seueur diajar ngeunaan pelacak kabugaran Bluetooth sareng monitor kaséhatan.Pangiriman taunan alat anu tiasa dianggo Bluetooth diperkirakeun ngahontal 491 juta unit ku 2026.

Salila lima taun ka hareup, kabugaran Bluetooth sarta alat tracking kaséhatan bakal ningali tumuwuhna 1.2-melu, kalawan kiriman taunan rising tina 87 juta unit dina 2022 ka 100 juta unit dina 2026. Alat wearable Podomoro Bluetooth bakal ningali pertumbuhan kuat.

Tapi nalika jam tangan pinter janten langkung serbaguna, aranjeunna ogé tiasa fungsina salaku alat pelacak kabugaran sareng kabugaran salian pikeun komunikasi sareng hiburan sapopoé.Éta parantos ngageser moméntum ka arah jam tangan pinter.Pangiriman taunan jam tangan pinter Bluetooth diperkirakeun ngahontal 101 juta ku 2022. Nepi ka 2026, jumlah éta bakal ningkat dua satengah kali ka 210 juta.

Jeung kamajuan sains jeung téhnologi ogé ngajadikeun rentang alat wearable terus dilegakeun, Bluetooth AR / alat VR, kacamata pinter Bluetooth mimiti muncul.

Kaasup headset VR pikeun kaulinan sareng palatihan online;scanner Wearable sarta kaméra pikeun manufaktur industri, gudang sarta tracking asset;Kacamata pinter pikeun navigasi sareng ngarékam pelajaran.

Ku 2026, 44 juta headset Bluetooth VR sareng 27 juta gelas pinter bakal dikirim unggal taun.

Ngalajengkeun…..


waktos pos: Apr-26-2022
Chat Online WhatsApp!