ZigBee 3.0: Yayasan pikeun Internét Hal: Diluncurkeun sareng Buka kanggo Sertifikasi

ANNOUNCE NEW INITIATIVE ZIGBEE ALLIANCE

(Catetan Éditor: Tulisan ieu, ditarjamahkeun tina Pitunjuk Sumberdaya ZigBee · Edisi 2016-2017.)

Zigbee 3.0 mangrupikeun ngahijikeun standar nirkabel anu ngarah kana pasar Alliance janten solusi tunggal pikeun sadaya pasar nangtung sareng panerapan. Solusi na nyayogikeun interoperabilitas anu lancar di antara rupa-rupa alat pinter sareng masihan konsumén sareng usaha aksés kana produk sareng jasa anu inovatif anu gawé bareng pikeun hirup dina kahirupan sapopoe.

Solusi ZigBee 3.0 parantos dirarancang janten gampang diimplementasikeun, dipésér sareng dianggo. Ékosistem tunggal anu tiasa dianggo pisan ngaliput sadayana pasar vertikal ngaleungitkeun kedah milih antara propil khusus aplikasi sapertos: Automation Bumi, Light Link, Gedong, Eceran, Énergi Cerdas sareng Kaséhatan. Sadaya alat PRO sareng klaster warisan bakal dilaksanakeun dina leyuran 3.0. Kasaluyuan maju sareng mundur sareng profil dumasar warisan PRO dijaga.

Zigbee 3.0 nganggo spésifikasi IEEE 802.15.4 2011 MAC / Phy anu dioperasikeun dina band 2.4 GHz anu teu ngagaduhan lisénsi nyandak aksés ka pasar sadunya kalayan standar radio anu rame sareng dukungan ti puluhan supplier platform. Diwangun dina PRO 2015, révisi dua puluh hiji industri anu ngarah standar jaringan jejaring ZigBee PRO, ZigBee 3.0 ngungkit kasuksésan pasar langkung sapuluh taun lapisan jaringan ieu anu parantos ngadukung langkung samilyar alat anu dijual. Zigbee 3.0 nyayogikeun metode kaamanan jaringan énggal pikeun pasar kalayan tetep sareng kabutuhan anu masih robek bentang kaamanan IoT. Jaringan Zigbee 3.0 ogé nyayogikeun Zigbee Greeen Power, panén énergi "batré-kirang" tungtung-titik ku nyayogikeun fungsi proxy seragam.

Zigbee Alliance parantos percanten yén interoperabilitas leres asalna tina standarisasi dina sadaya tingkatan jaringan, khususna tingkat aplikasi anu paling caket kana pangguna. Kantos tina gabung kana jaringan kana operasi alat sapertos dina sareng mareuman didefinisikeun ku kituna alat-alat tina padagang anu béda tiasa damel babarengan kalayan lancar sareng gampang. Zigbee 3.0 ngahartikeun langkung ti 130 alat sareng kisaran anu paling lega diantarana alat-alat pikeun: otomatisasi bumi, pencahayaan, manajemén énergi, alat pinter, kaamanan, sénsor, sareng produk monitoring kaséhatan. Éta ngadukung pamasangan DIY anu gampang dianggo ogé sistem anu dipasang sacara propésional.

Dupi anjeun kersa aksés kana Solusi Zigbee 3.0? Éta sayogi pikeun anggota Aliansi Zigbee, janten gabung kana Aliansi ayeuna sareng janten bagian tina ékosistem global urang.

Ku Mark Walters, CP Pengembangan Strategis · Aliansi ZigBee


Pos waktos: Apr-12-2021

WhatsApp Online Chat!