Ngaronjatkeun LoRa!Naha éta bakal ngadukung Komunikasi Satelit, Naon Aplikasi Anyar anu bakal Henteu Dikonci?

Editor: Ulink Media

Dina satengah kadua 2021, startup luar angkasa Inggris SpaceLacuna mimiti ngagunakeun teleskop radio di Dwingeloo, Walanda, pikeun ngagambarkeun LoRa balik ti bulan.Ieu pasti ékspérimén anu pikaresepeun dina hal kualitas panangkepan data, sabab salah sahiji pesen ogé ngandung pigura LoRaWAN® anu lengkep.

N1

Lacuna Speed ​​ngagunakeun sakumpulan satelit orbit Bumi rendah pikeun nampi inpormasi ti sénsor terpadu sareng peralatan LoRa Semtech sareng téknologi frekuensi radio dumasar kana taneuh.Satelit ngalayang di luhur kutub bumi unggal 100 menit dina jangkungna 500 kilométer.Nalika bumi muter, satelit nutupan dunya.LoRaWAN dianggo ku satelit, anu ngahémat umur batre, sareng pesen disimpen sakedap dugi ka ngalangkungan jaringan stasiun bumi.Data ieu lajeng relayed ka aplikasi dina jaringan terestrial atawa bisa ditempo dina aplikasi basis Web.

Waktos ieu, sinyal LoRa anu dikirim ku lacuna Speed ​​lumangsung salami 2,44 detik sareng ditampi ku chip anu sami, kalayan jarak rambatan sakitar 730,360 kilométer, anu tiasa janten jarak anu paling jauh tina pangiriman pesen LoRa dugi ka ayeuna.

Nalika komunikasi satelit-tanah dumasar kana téknologi LoRa, tonggak penting dihontal dina konperénsi TTN (TheThings Network) dina bulan Pebruari 2018, ngabuktikeun kamungkinan LoRa diterapkeun dina Internét satelit mahluk.Salila demonstrasi langsung, panarima nyokot sinyal LoRa ti satelit orbit low.

Kiwari, ngamangpaatkeun téknologi IoT jarak jauh kakuatan rendah sapertos LoRa atanapi NB-IoT pikeun nyayogikeun komunikasi langsung antara alat IoT sareng satelit dina orbit di sakumna dunya tiasa dianggap bagian tina pasar WAN kakuatan rendah.Téknologi ieu mangrupikeun aplikasi anu pikaresepeun dugi ka nilai komersilna ditarima sacara lega.

Semtech parantos ngaluncurkeun LR-FHSS pikeun Ngeusian Gap Pasar dina Konektipitas IoT

Semtech parantos ngusahakeun LR-FHSS salami sababaraha taun sareng sacara resmi ngumumkeun tambihan dukungan LR-FHSS kana platform LoRa dina ahir 2021.

LR-FHSS disebut LongRange - Frékuénsi Hopping SpreadSpectrum.Sapertos LoRa, éta mangrupikeun téknologi modulasi lapisan fisik kalayan kalolobaan kinerja anu sami sareng LoRa, sapertos sensitipitas, dukungan bandwidth, jsb.

LR-FHSS sacara téoritis sanggup ngadukung jutaan titik tungtung, anu sacara signifikan ningkatkeun kapasitas jaringan sareng ngarengsekeun masalah kamacetan saluran anu sateuacana ngabatesan pertumbuhan LoRaWAN.Sajaba ti éta, LR-FHSS boga anti gangguan tinggi, alleviates pakét tabrakan ku ngaronjatkeun efisiensi spéktral, sarta mibanda uplink frékuénsi hopping kamampuhan modulasi.

Kalayan integrasi LR-FHSS, LoRa langkung cocog pikeun aplikasi sareng terminal padet sareng pakét data ageung.Ku alatan éta, program satelit LoRa kalawan fitur LR-FHSS terpadu boga sababaraha kaunggulan:

1. Bisa ngakses sapuluh kali kapasitas terminal jaringan LoRa.

2. Jarak transmisi leuwih panjang, nepi ka 600-1600km;

3. Kuat anti gangguan;

4. Biaya handap geus kahontal, kaasup biaya manajemén jeung deployment (teu perlu hardware tambahan dimekarkeun sarta kamampuhan komunikasi satelit sorangan sadia).

Semtech's LoRaSX1261, SX1262 transceiver sareng platform LoRaEdgeTM, kitu ogé desain rujukan gateway V2.1, parantos dirojong ku lr-fhss.Ku alatan éta, dina aplikasi praktis, pamutahiran software sarta ngagantian terminal LoRa na gateway mimitina bisa ningkatkeun kapasitas jaringan jeung kamampuhan anti gangguan.Pikeun jaringan LoRaWAN dimana V2.1 gateway geus deployed, operator bisa ngaktipkeun pungsi anyar ngaliwatan pamutahiran firmware gateway basajan.

LR terpadu - FHSS
LoRa Terus Ngalegaan Portopolio Aplikasi na

BergInsight, lembaga riset pasar Internet of Things, ngaluarkeun laporan panalungtikan ngeunaan satelit iot.Data nunjukkeun yén sanaos dampak ngarugikeun COVID-19, jumlah pangguna satelit global tetep ningkat kana 3,4 juta dina taun 2020. Pamaké satelit iot global diperkirakeun tumbuh dina cagR 35,8% dina sababaraha taun ka hareup, ngahontal 15,7 juta. dina 2025.

Ayeuna, ngan 10% wewengkon di dunya boga aksés ka layanan komunikasi satelit, nu nyadiakeun spasi pasar lega pikeun ngembangkeun satelit iot ogé kasempetan pikeun low-daya satelit iot.

LR-FHSS ogé bakal ngajalankeun panyebaran LoRa sacara global.Ditambahkeun DOKONGAN pikeun LR-FHSS kana platform LoRa henteu ngan ukur ngabantosan éta nyayogikeun konektipitas anu langkung murah, dimana-mana ka daérah terpencil, tapi ogé nandaan léngkah anu penting pikeun panyebaran iot skala ageung di daérah anu padat.Bakal langkung ngamajukeun penyebaran global LoRa sareng langkung ngalegaan aplikasi inovatif:

  • Rojongan Satelit Iot Services

LR-FHSS ngamungkinkeun satelit nyambung ka daérah terpencil anu lega di dunya, ngadukung kabutuhan posisi sareng pangiriman data daérah tanpa jangkauan jaringan.Kasus pamakean LoRa kalebet nyukcruk satwa, mendakan wadah dina kapal di laut, milarian ternak di padang rumput hejo, solusi tatanén anu cerdas pikeun ningkatkeun hasil pamotongan, sareng nyukcruk aset distribusi global pikeun ningkatkeun efisiensi ranté pasokan.

  • Rojongan pikeun Exchange Data langkung sering

Dina aplikasi LoRa saméméhna, kayaning logistik jeung tracking asset, wangunan pinter jeung taman, imah pinter, sarta komunitas pinter, jumlah LoRa dimodulasi semaphores dina hawa bakal ngaronjat sacara signifikan alatan sinyal leuwih panjang sarta bursa sinyal leuwih sering dina aplikasi ieu.Masalah kamacetan saluran anu disababkeun ku pamekaran LoRaWAN ogé tiasa direngsekeun ku ningkatkeun terminal LoRa sareng ngagentos gerbang.

  • Ningkatkeun cakupan Jero jero rohangan

Salian ngalegaan kapasitas jaringan, LR-FHSS ngamungkinkeun titik tungtung jero rohangan anu langkung jero dina infrastruktur jaringan anu sami, ningkatkeun skalabilitas proyék iot ageung.LoRa, contona, nyaéta téknologi pilihan dina pasar méteran pinter global, sareng sinyalna jero ruangan anu ditingkatkeun bakal nguatkeun posisina.

Langkung seueur pamaén dina Internét Satelit Kakuatan Rendah

Proyék Satelit LoRa Luar Negeri Terus Muncul

McKinsey parantos ngaramalkeun yén iot dumasar-spasi tiasa janten $ 560 milyar dugi ka $ 850 milyar ku 2025, anu sigana mangrupikeun alesan utama seueur perusahaan anu ngudag pasar.Ayeuna, ampir puluhan pabrik parantos ngusulkeun rencana jaringan satelit iot.

Tina sudut pandang pasar luar negeri, satelit iot mangrupikeun daérah inovasi anu penting dina pasar iot.LoRa, salaku bagian tina Internet of Things satelit kakuatan-rendah, parantos ningali sababaraha aplikasi di pasar luar negeri:

Dina taun 2019, Space Lacuna sareng Miromico mimiti uji komersil tina proyék LoRa Satellite iot, anu suksés dilarapkeun kana tatanén, ngawaskeun lingkungan atanapi nyukcruk aset dina taun salajengna.Ku ngagunakeun LoRaWAN, alat-alat iot anu nganggo batré tiasa manjangkeun umur jasana sareng ngahémat biaya operasi sareng perawatan.

N2

IRNAS gawé bareng sareng Space Lacuna pikeun ngajalajah kagunaan anyar pikeun téknologi LoRaWAN, kalebet nyukcruk satwa di Antartika sareng pelampung nganggo jaringan LoRaWAN pikeun nyebarkeun jaringan sensor anu padet di lingkungan Kelautan pikeun ngadukung aplikasi mooring sareng arung jeram.

Swarm (diakukeun ku Space X) parantos ngaintegrasikeun alat LoRa Semtech kana solusi konektipitasna pikeun ngaktifkeun komunikasi dua arah antara satelit orbit Bumi rendah.Dibuka skénario pamakean Internet of Things (IoT) anyar pikeun Swarm di daérah sapertos logistik, pertanian, mobil anu nyambung sareng énergi.

Inmarsat parantos gawé bareng sareng Actility pikeun ngabentuk jaringan Inmarsat LoRaWAN, platform dumasar kana jaringan tulang tonggong Inmarsat ELERA anu bakal nyayogikeun seueur solusi pikeun palanggan iot dina séktor kalebet pertanian, listrik, minyak sareng gas, pertambangan sareng logistik.

Tungtungna

Sakuliah pasar luar negeri, aya teu ngan loba aplikasi dewasa proyek.Omnispace, EchoStarMobile, Lunark sareng seueur anu sanésna nyobian ngungkit jaringan LoRaWAN pikeun nawiskeun jasa iot kalayan biaya anu langkung handap, kalayan kapasitas anu langkung ageung sareng cakupan anu langkung lega.

Sanaos téknologi LoRa ogé tiasa dianggo pikeun ngeusian lolongkrang di padésan sareng sagara anu kakurangan sinyalna Internét tradisional, éta mangrupikeun cara anu saé pikeun ngémutan "Internet sadayana."

Nanging, tina sudut pandang pasar domestik, pamekaran LoRa dina aspék ieu masih kénéh dina infancy.Dibandingkeun jeung luar negeri, eta nyanghareupan leuwih kasusah: dina sisi paménta, sinyalna jaringan inmarsat geus pohara alus sarta data bisa dikirimkeun dina duanana arah, jadi teu kuat;Dina watesan aplikasi, Cina masih kawilang kawates, utamana fokus kana proyék wadahna.Dumasar kana alesan di luhur, sesah pikeun perusahaan satelit domestik ngamajukeun aplikasi LR-FHSS.Dina hal modal, proyék-proyék jinis ieu seueur gumantung kana input modal kusabab kateupastian ageung, proyék ageung atanapi alit sareng siklus panjang.

 


waktos pos: Apr-18-2022
Chat Online WhatsApp!