Sénsor Infrabeureum Henteu Ngan Térmométer

Sumber: Ulink Media

Dina jaman pasca-épidémik, kami yakin yén sénsor infra red penting pisan unggal dinten.Dina prosés commuting, urang kudu ngaliwatan pangukuran suhu deui jeung deui samemeh urang bisa ngahontal tujuan urang.Salaku pangukuran suhu sareng sajumlah ageung sénsor infra red, kanyataanna, aya seueur peran anu penting.Salajengna, hayu urang nempo sensor infra red.

I1

Bubuka pikeun Sénsor Infrabeureum

Naon waé anu di luhur enol mutlak (-273 ° C) terus-terusan ngaluarkeun énérgi infra red kana rohangan sakurilingna.Jeung sensor infra red, nyaéta bisa ngarasakeun énergi infra red obyék sarta ngarobahna kana komponén listrik.Sensor Infrabeureum diwangun ku sistem optik, ngadeteksi unsur sareng sirkuit konvérsi.

Sistim optik bisa dibagi kana tipe transmisi jeung tipe cerminan nurutkeun struktur béda.Transmisi merlukeun dua komponén, hiji ngirimkeun infra red jeung hiji narima infra red.Reflektor, sabalikna, ngan ukur peryogi hiji sénsor pikeun ngumpulkeun inpormasi anu dipikahoyong.

Unsur detecting bisa dibagi kana unsur detecting termal jeung unsur detecting photoelectric nurutkeun prinsip gawé.Térmistor mangrupikeun térmistor anu paling seueur dianggo.Nalika thermistor ieu subjected kana radiasi infra red, hawa naek, sarta résistansi robah (parobahan ieu bisa jadi leuwih badag atawa leuwih leutik, sabab thermistor bisa dibagi kana thermistor koefisien suhu positif jeung thermistor koefisien hawa négatip), nu bisa dirobah jadi kaluaran sinyal listrik. ngaliwatan sirkuit konvérsi.Elemen deteksi photoelectric ilahar dipaké salaku unsur photosensitive, biasana dijieunna tina kalungguhan sulfida, lead selenide, indium arsenide, antimony arsenide, raksa cadmium telluride alloy ternary, germanium jeung silikon bahan doped.

Numutkeun kana pamrosésan sinyal sareng sirkuit konvérsi anu béda, sénsor infra red tiasa dibagi kana jinis analog sareng digital.Sirkuit pamrosésan sinyal sénsor infra red pyroelectric analog nyaéta tube éfék médan, sedengkeun sirkuit pamrosésan sinyal sénsor infra red pyroelectric digital nyaéta chip digital.

Seueur fungsi sénsor infra red diwujudkeun ku permutasi anu béda sareng kombinasi tilu komponén sénsitip: sistem optik, unsur deteksi sareng sirkuit konvérsi.Hayu urang tingali sababaraha daérah sanés dimana sénsor infra red parantos ngajantenkeun bédana.

Aplikasi Sénsor Infrabeureum

1. deteksi Gas

Prinsip optik Infrabeureum sensor gas mangrupakeun jenis dumasar kana deukeut infra red spéktral ciri nyerep selektif béda molekul gas, pamakéan konsentrasi gas jeung kakuatan nyerep hubungan (Lambert - bil Lambert Beer hukum) pikeun ngaidentipikasi jeung nangtukeun konsentrasi gas komponén gas. alat sensing.

I2

Sénsor infra red bisa dipaké pikeun ménta peta analisis infra red sakumaha ditémbongkeun dina gambar di luhur.Molekul anu diwangun ku atom anu béda-béda bakal ngalaman nyerep infra red dina panyinaran cahaya infra red dina frékuénsi anu sarua, hasilna parobahan inténsitas cahaya infra red.Numutkeun puncak gelombang anu béda, jinis gas anu aya dina campuran tiasa ditangtukeun.

Numutkeun posisi puncak nyerep infra red tunggal, ngan gugus naon aya dina molekul gas bisa ditangtukeun.Pikeun sacara akurat nangtukeun jinis gas, urang kedah ningal posisi sadaya puncak nyerep di daérah pertengahan infra red gas, nyaéta, sidik nyerep infra red gas.Kalayan spéktrum infra red, eusi unggal gas dina campuran tiasa gancang dianalisis.

Sensor gas Infrabeureum seueur dianggo dina pétrokimia, industri metalurgi, pertambangan kaayaan kerja, ngawaskeun polusi hawa sareng deteksi karbon anu aya hubunganana sareng nétralisasi, tatanén sareng industri sanésna.Ayeuna, laser infra red pertengahan mahal.Kuring yakin yén dina mangsa nu bakal datang, kalawan sajumlah badag industri ngagunakeun sensor infra red pikeun ngadeteksi gas, sensor gas infra red bakal jadi leuwih alus teuing jeung murah.

2. Ukur Jarak Infrabeureum

Infrabeureum ranging sensor mangrupakeun jenis alat sensing, nyaeta ngagunakeun infra red salaku medium sistem ukuran, rentang ukuran lega, waktos respon pondok, utamana dipaké dina elmu modern jeung téhnologi, pertahanan nasional jeung widang industri jeung tatanén.

I3

Infrabeureum ranging sensor boga sapasang sinyal infra red ngirimkeun jeung narima diodes, ngagunakeun infra red ranging sensor mun emit a beam cahaya infra red, ngabentuk prosés pantulan sanggeus irradiating ka objék, reflecting ka sensor sanggeus narima sinyal, lajeng maké CCD. processing gambar narima ngirimkeun jeung narima data bédana waktu.Jarak obyék diitung sanggeus diolah ku prosesor sinyal.Ieu bisa dipaké teu ngan dina surfaces alam, tapi ogé dina panels reflective.Ngukur jarak, réspon frékuénsi luhur, cocog pikeun lingkungan industri kasar.

3. Transmisi Infrabeureum

Pangiriman data ngagunakeun sénsor infra red ogé loba dipaké.kadali jauh TV ngagunakeun sinyal transmisi infra red pikeun jarak jauh ngadalikeun TV;Handphone bisa ngirimkeun data ngaliwatan transmisi infra red.Ieu mangrupikeun aplikasi anu parantos aya ti saprak téknologi infra red munggaran dikembangkeun.

I4

4. Gambar Termal Infrabeureum

Thermal imager nyaéta sénsor pasif nu bisa nangkep radiasi infra red nu dipancarkeun ku sakabéh objék nu suhuna leuwih luhur ti nol mutlak.The imager termal asalna dimekarkeun salaku panjagaan militér sarta alat visi wengi, tapi sakumaha eta jadi leuwih loba dipaké, hargana murag, sahingga greatly ngembangna widang aplikasi.Aplikasi imager termal kaasup sato, tatanén, wangunan, deteksi gas, aplikasi industri jeung militér, kitu ogé deteksi manusa, tracking jeung idéntifikasi.Dina taun-taun ayeuna, gambar termal infra red parantos dianggo di seueur tempat umum pikeun gancang ngukur suhu produk.

I5

5. Infrabeureum induksi

Saklar induksi infra beureum mangrupikeun saklar kontrol otomatis dumasar kana téknologi induksi infra red.Ieu sadar fungsi kontrol otomatis na ku sensing panas infra red dipancarkeun ti dunya luar.Éta tiasa gancang muka lampu, panto otomatis, alarm anti maling sareng alat listrik anu sanés.

Ngaliwatan lénsa Fresnel tina sensor infra red, lampu infra red sumebar dipancarkeun ku awak manusa bisa sensed ku switch, ku kituna pikeun ngawujudkeun rupa fungsi kontrol otomatis kayaning ngahurungkeun lampu.Dina taun-taun ayeuna, kalayan popularitas bumi pinter, sensing infra red ogé parantos dianggo dina tong sampah pinter, jamban pinter, saklar gesture pinter, panto induksi sareng produk pinter anu sanés.Sensasi Infrabeureum sanés ngan ukur pikeun ngaraosan jalma, tapi terus diropéa pikeun ngahontal langkung seueur fungsi.

I6

kacindekan

Dina taun-taun ayeuna, industri Internet of Things parantos ngembangkeun gancang sareng gaduh prospek pasar anu lega.Dina kontéks ieu, pasar sensor infra red ogé parantos ningkat.Ku alatan éta, skala pasar detektor infra red Cina terus tumuwuh.Numutkeun data, dina taun 2019, ukuran pasar detektor infra red Cina ampir 400 juta yuan, ku 2020 atanapi ampir 500 juta yuan.Digabungkeun sareng paménta pikeun pangukuran suhu infra red wabah sareng nétralisasi karbon pikeun deteksi gas infra red, ukuran pasar sensor infra red bakal ageung ka hareup.


waktos pos: May-16-2022
Chat Online WhatsApp!